Екипът на „Безмоторно Летене – България“ е съставен от любители пилоти на моторни и безмоторни самолети, които имат желанието да обединят всички любители на авиацията и развиват безмоторното летене в България.

Целта ни е да информираме обществото за новините в безмоторното летене както по света, така и в България и да помогнем на всички желаещи да се занимават с безмоторно летене да открият подходящият път за навлизане в спорта.

Ако имате нужда от повече информация по дадена тема, искате да споделите опита си в безмоторното летене или просто искате да се свържете с нас, можете да го направите чрез формата ни за Контакт.

Главен редактор: Ивелин Калушков

Екипът на Безмоторно Летене – България:

Главен редактор: Ивелин Калушков


Лети на безмоторни самолети от 2017 година. ИКАО лиценз на Австралийската федерация по безмоторно летене и ЕАСА SPL. Притежава спортен ФАЙ сертификат ниво – Златно С с два диаманта (за дистанция и планиран полет), сертифициран двуместен и акро пилот на базова аеробатика, официалнен наблюдател на ФАЙ за полети по задачи, дневен инспектор, Личен рекорд – 575 км. Носител на националният рекорд за дистанция по ФАЙ  триъгълник – 555 км.

Автор и редактор: Самуил Казаков

Лети на безмоторни самолети от 2018 година. ИКАО и ЕАСА лиценз на Австрийската федерация по безмоторно летене. Спортен сертификат на ФАЙ ниво С . Лети безмоторно на парапланер от 2009 година.

Редактор: Ваня Радулова

Лети на безмоторни самолети от 2017 година – в процес на обучение. Пилот на парапланер от 2012 година.