За съжаление в България понастоящем няма официални лицензирани учебни центрове, но има няколко места на които можете да пробвате безмоторно летене с двуместен планер или просто да се докоснете до спорта :

  • Благоево (Разградска област) – Летище Благоево (LBBL) е разположено в близост до град Разград и е базовото летище на Аероклуб Лудогорие.  Аероклубът разполага с регистриран двуместен безмоторен самолет Twin Astir I и лицензиран буксировчик. Възможно е излитане чрез лебедка или буксиране с моторен самолет. Разположението на летище Благоево предлага отлични условия за дълги полети в Дунавската равнина.
  • Казанлък (с. Овощник) – Летище Казанлък винаги е било едно от най-активните спортни летища в България. Понастоящем летището е база за множество едноместни и двумесни безмоторни планери на частни собственици и един от основните центрове за споортно летене. Част от флотилията намираща се на летище Казанлък включва самолети като SZD Perkoz, Astir Standard 2, Mini Nimbus, Valentin Mistral, Phoebus, Blanik L-13, TST и други. Полети се извършват ежегодно, като района има изключително добър потенциал както за равнинно така и за планнско летене и вълни. На летище Казанлък целогодишно се извършва и обучение за моторни пилоти NPPL.
  • Белозем (обл. Пловдив) – Летище Белозем е известно с любителският си колектив който усърдно работи за популяризирането на авиационни спортове и дейности в пловдивски район. Понастоящем на летището се извършват предимно моторни полети и е подходящо място да се докоснете до любителската авиация в най-чистият и вид. На летището се извършват и буксирания на безмоторни самолети.
  •  
  •